ŐSZIKÉK SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY

Az alapítvány neve és számlaszáma:

„Ceglédi Őszikék” Szociális Alapítvány
Erste Bank: 11600006-00000000-03961492

Az „Őszikék” Ceglédi Szociális Alapítvány közhasznú szervezet, melyet magánszemély hozott létre, és a cégbíróság 2001. 10. 12.-én, AM 2130 számon vett nyilvántartásba.

Főbb célkitűzéseink:

A városban és térségében szociális területen működő civil szervezetünk kizárólag önkéntes munkára támaszkodva végzi a segítő tevékenységeit.

Tevékenységeink/szolgáltatásaink – a szervezet jellegéből és adottságaiból következően –   általában konkrétak és célirányosak. Célcsoportok szerint tudatosan választjuk meg és szervezzük programjainkat: például szakembereknek továbbképzési értékű fórumokat, kiskonferenciákat és előadássorozatokat szerveztünk; időseknek, fogyatékkal élőknek ismeretterjesztő előadásokon keresztül közvetítjük az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés praktikus tudnivalóit. Nagy súlyt fektetünk a szabadidő tartalmas, élményekben gazdag eltöltésének elősegítésére, az aktivitás fenntartására, a mentális-fizikai állapot karbantartására mind egyénre irányulóan, mind a közösségek alakítását, erősítését szem előtt tartva. 

Eddig ezen a területen – lehetőségeinknek megfelelően – főleg az alábbi típusú tevékenységek, szolgáltatások biztosítására volt módunk: