Időskorúak Otthona - Általános információk

Az Idősek Otthona Cegléden a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található, mely jól megközelíthető tömegközlekedési eszközzel és közúton is. A város centruma 5-10 perc sétával elérhető.

Az időskorúak otthonában olyan nyugdíjkorhatárt betöltött, időskorú személyeket látunk el, akik önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képesek, illetőleg, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel. Az idősotthoni ellátás a napi 4 órát meghaladó, vagy a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló gondozási szükséglet megállapítása esetén nyújtható.

Engedélyezett férőhelyek száma: 138 fő, demens személyek ellátásával.

Az intézményben a következő ellátási formákban tudunk helyet biztosítani a jogosultaknak:

  • emelt szintű apartmani elhelyezés 8 fő számára,
  • általános elhelyezés 130 fő számára.

 

A lakók elhelyezkedése négy, egymástól különálló épületben, 1-4 ágyas, bútorozott szobákban történik. Az egyszemélyes emelt szintű, ún. apartmani szobákban 8 személy elhelyezésére van lehetőség.

Az Otthon rendezett, családias hangulatot sugárzó épületeit gondosan ápolt, szépen parkosított udvar választja el egymástól. Nyári napokon mindenki szívesen pihen meg a lombos fák árnyékában.

Otthonunk célja, hogy a beköltözött idős embernek a megváltozott életkörülményei mellett biztosítsuk a tartalmas életet. Az egészség helyreállítása, illetve az egészségromlás megakadályozása, késleltetése mellett legfontosabb feladatunk annak elősegítése, hogy lakóink harmonikusan éljék meg napjaikat, szabadidejüket tartalmasan töltsék, családi kapcsolataikat megtartsák.

Törekeszünk arra, hogy olyan családias otthont teremtsünk, ahol az ellátottak kevésbé érzik korábbi életvitelük hiányát, s amely barátságos, nyugodt légkört teremt számukra.

Tartalmas szabadidős programokkal, kulturális műsorokkal, és sok színes foglalkozással igyekszünk megteremteni a lehető legteljesebb egyéni és közösségi élet feltételeit. A nemzeti, egyházi és személyes ünnepeket bensőséges hangulatban, hozzátartozókkal, jó ismerősökkel, barátokkal együtt ünnepeljük meg.

 „Nem csak éveket adunk az életnek, hanem élete is az éveknek.”

Egészségügyi ellátás keretében gondoskodunk az orvosi ellátásról, alapápolásról, szakápolásról, szakorvosi ellátáshoz és kórházi kezeléshez való hozzájutásról, és a gyógyszer-gyógyászati segédeszköz biztosításáról. Az intézmény orvosa heti 6 órában tart rendelést, ezen kívül sürgős esetben bármikor elérhető.

A napi ápolási és gondozási teendőket figyelmes, szakképzett személyzet látja el. 24 órában szakképzett ápolói felügyeletet biztosítunk, egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolást, gondozást. Munkánkban nagy hangsúlyt helyezünk a személyhez szóló törődésre és a betegségek megelőzésére.

Lakóinknak napi ötszöri étkezést, szükség szerint diétát biztosítunk, az ízletes, házias ételek saját konyhánkban készülnek, mely a városban élő szociális étkezők és az idősek nappali intézményének is biztosítja az ebédet. Az egészségi állapotnak megfelelő, orvos által előírt diétás ételek, a dietetikus iránymutatásai alapján készülnek. 

Kapcsolati adatok:

2700 Cegléd Bajcsy Zsilinszky út 1.

Intézményvezető: Szabóné Kökény Erzsébet

Tel/Fax: 53/311-180

E-mail: idosekotthona@ckszsz.hu

Szabóné Kökény Erzsébet
intézmény igazgató
Megszakítás