Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ
www.ckszsz.hu

Hír, program

Átadásra került az intézmény pesti úti központja

2011.07.19. 08:40 [tati] Rovat: Idősek otthona - HÍREK
Átadó ünnepség - 2011 július

Átadták a családsegítő szolgálat illetve a gyermekjóléti központ székházát. A Pesti út 7. szám alatti épület átadásán a szakállamtitkár kabinetvezetője hangsúlyozta: nem csak funkciójában, de kivitelezésében is példaértékű a beruházás.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

A beruházáshoz pályázaton nyert pénzt a kistérség. A megítélt uniós támogatás összege: 122,5 millió forint, amit mintegy 15 millió forintos önrésszel kellett kiegészíteni. A projekt részeként az intézmény újszilvási épületét is akadálymentesítették, rámpát, lépcsőliftet és speciális mosdót alakítottak ki. A technikai újítások mellett, - az a fejlesztés eredményeként - épület egy olyan színtérré válhat, amely még hatékonyabbá teszi a szociális munkát.

 

A beruházás átadásán a polgármester úgy fogalmazott: ez a beruházás egy mérföldkő és egy több mint 10 éve indult folyamat eredménye. A többcélú kistérségi társulás megalakulásával kezdődött.

 

FÖLDI LÁSZLÓ polgármester: "Először is a szociális rendszert adtuk a többcélú kistérségi társulás működtetésébe. És az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy akkor amikor ezt a döntést a tanács meghozta, jól döntött."

 

A projekt keretében a régi, polgári épületet átalakították, és akadálymentesítették. Az új szárnynak köszönhetően az iroda rész 300 négyzetméterrel lett nagyobb. Az udvart is rendezték, 500 négyzetméteres parkolót alakítottak ki. A hőszigetelést is megoldották, és a beépített berendezéseknek köszönhetően a megújuló energiát is hasznosítani tudják. Úgynevezett geotermikus fűtési rendszert alakítottak ki. A most 100 méter mélyre fúrt 6 kút biztosítja az épület hűtését-fűtését és a meleg víz ellátást is. De az épületben a szakembereknek folyamatos konzultációra is lehetőségük lesz. A szociális szolgáltató ugyanis számos programot működtet, amelyek a gyermekeknek, felnőtteken sőt külön az időseknek is szól. Az ünnepélyes átadáson a szakállamtitkár kabinetvezetője úgy fogalmazott: példaértékű ez a projekt és igyekeznek továbbra is támogatni a hasonló beruházásokat.

 

FÜLÖP ATTILA kabinetvezető: "Mi pályázati keretek között szeretnénk továbbra is támogatni az új Széchenyi tervvel, úgy mint ahogy ez megvalósult továbbra is vannak lehetőségek. Természetesen külön öröm, hogy kistérségi keretek között és vidéken is lehetőség nyílt erre."Most már csak a költözés van hátra és elindulhat a munka a teljesen megújult Pesti út 7 szám alatti épületben.

 

Szöveg forrása: ctv.hu

Értékelés: 5/1

Közérdekű adatok

Közérdekű adatok

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

Őszikék Szociális Alapítvány