Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ
www.ckszsz.hu

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat » TÁPIÓSZŐLŐS


A legközelebbi várostól, Ceglédtől északra fekszik, közúton 15 km-re, a Cegléd-Nagykáta közti 311-es főúton Tápiószőlős. A falu központja, ahol a Polgármesteri Hivatal is található kb. 2 km-re van a helységtáblától. A település lakóinak száma: 3134 fő.  Ceglédhez hasonlóan jelentős külterülettel határolt település. A településen  általános iskola és napközis -otthonos óvoda működik a településen.

 

A gyermekellátó intézmények mellett faluház és könyvtár is működik. A településen  elérhető szociális szolgáltatások,  a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ által biztosított gyermekjóléti szolgáltatás valamint családsegítő szolgáltatás, helyettes szülő hálózat, házi segítségnyújtás, továbbá az önkormányzati fenntartásban működő idősek bentlakásos otthona, illetve napközbeni ellátása, étkeztetés működik. A civil szerveződések közül jelentős szerepe van a helyi Nyugdíjas Klubnak, valamint a helyi "Tenyér" Egyesületnek, akik a rászoruló családok és gyermekek támogatásában vállalnak jelentős szerepet.

 

Magas a faluban az álláskeresők száma, jelenleg meghaladja a teljes lakosság 3,3 %-át.

A családsegítés mint szolgáltatás 2007 szeptember elseje óta működik  Kistérségi Társulás keretében.

 

Tápiószőlős Területi Iroda:

 

2769 Tápiószőlős Kossuth Lajos út 85.

Tel: 53/385-110

e-mail: Kattintson ide!

 

Napraforgó Sporttábor

 

A Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Családsegítő Szolgálata Tápiószőlősön rendszeresen szervez tábort olyan gyermekek számára, akiknek sajnos nem természetes az efféle nyári kikapcsolódás. Tóró Magdolna családgondozó volt a tábor vezetője, aki pályázati forrásból szervezte meg a nyári táborozást.

A hét napos tábor, első napján egy gyalogtúra, a második napon a tápiószentmártoni strandon volt egész napos program, továbbá a Kincsem Lovasparkban megtapasztalhatták a lovagolás élményét.  A harmadik nap meghívásra került Bíró Norbert paralimpiai második helyezett. E nap Bíró Norbert vezetésével küzdősportokból kaptak ízelítőt.  A következő napon számítógépes alapismereteket sajátíthattak el a tábor résztvevői. Az ötödik napon egészséges életmódra nevelés volt a cél, ekkor készítettek a gyerekek zöldség és gyümölcssalátát. Mindemellett volt a táborban számos játék, számháború, táncverseny, éjszakai gyalogtúra, sportversenyek, hétpróba. A tábor megszervezésében részt vettek a település pedagógusai is.

 

Tojásfestés

 

A Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató Családsegítő Szolgálattal kötelezően együttműködő, tartós munkanélküli ügyfelek számára rendszeresen szerveznek a családgondozók kreatív, akár egész napos foglalkozásokat, programokat.

A Tápiószőlősön, Tóró Magdolna  családgondozó szervezésében húsvéti készülődésen, tojásfestésen vehettek részt.


Közérdekű adatok

Közérdekű adatok

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

Őszikék Szociális Alapítvány